luni, 4 februarie 2013

Gateste din inima naturii!

Natura, aceasta matrice primordiala a vietii, ne ofera prin propria sa structura elementele indispensabile continuarii si ameliorarii existentei. Apa, aerul, Soarele, plantele, animalele, societatea in intregul sau ansamblu ne determina sa credem ca suntem o veriga a acestui mare organism planetar numit generic “natura”. Prin urmare, numai aflandu-ne in armonie cu elementele naturale putem duce un trai echilibrat fiziologic si psihologic. Alegand cu grija ceea ce introducem in templul corpului nostru prin alimentatie ne veneram bunul cel mai de pret aducator de calitate vietii, sanatatea. Plantele, adevarate comori de fitonutrienti, fibre, antioxidanti si vitamine esentiale trebuie sa constituie coloana vertebrala a meselor noastre cotidiene. In acelasi timp nu putem neglija proteinele de inalta calitate provenite de la animale precum pestele (cu precadere cel oceanic bogat in acizi grasi omega 3), ouale si produsele lactate fermentate bio care ne mentin vigoarea prin imbogatirea florei bacteriene intestinale. Hidratarea prin consumul a cel putin doi litri de lichide zilnic sub forma apei pure, sucurilor de fructe/legume, supelor si ceaiurilor din plante are rolul de a transporta si cataliza efectul benefic al factorilor nutritivi acolo unde organismul le resimte in modul cel mai acut lipsa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu